Ràdio Taradell

Si no teniu reproductor flash cliqueu aquí

Els actors i actrius més joves de Gottic Teatre tornaran a pujar a l’escenari del Centre Cultural Costa i Font aquest diumenge per representar Animals de companyia, l’obra d’Estel Solé que amb molt d’èxit es van estrenar la primavera passada. Serà a 2/4 de 7 del vespre i la posada en escena, que serà la darrera vegada que es farà a Taradell, tindrà una vessant solidària ja que els cinc euros que costarà el donatiu per entrar aniran destinats per la recollida de fons per la investigació de l’X-ALD.L’obra està dirigida per Eva Molet i amb Iria Casassas, Arnau Márquez, Martina Soler, Gerard Preseguer i Laia Sors en el repartiment. El divendres 21 d’abril, en el marc de la Revetlla de Sant Jordi podrem veure com es va gestar aquesta obra, entre bambolines, i també algun fragment d’aquesta que també compta amb la veu en directe de Damià Àlvarez, l’assessorament de Joan Maria Riera, amb Joan Lleonart i Jordi Codina de tramoies, el maquillatge i perruqueria de Design Estilistes i amb Mercè Rovira com a ajudant de direcció.

Animals de companyia transcorre en una mateixa nit. Recrea la necessitat d’inventar històries per amagar les pròpies inseguretats i crear una ficció on cadascú pot esdevenir una persona millor. Amb tot, acaben sortint els draps bruts de tots els personatges i aquell grup d’amics aparentment perfectes i agradables, traurà el pitjor de cada un, com a individus i com a col·lectiu. Es tracta d’una obra que posa en dubte els valors de l’amistat i la sinceritat en una història d’egos i enveges que constata que la soledat i la necessitat d’afecte poden fer que tots plegats ens convertim en animals de companyia.

Animals de companyia-Gottic

L’argument gira entorn d’una colla de quatre amics que es coneixen des de fa temps es reuneixen per celebrar un sopar de benvinguda. La Beth, l’altre component del grup, ha estat ingressada en un psiquiàtric per un trastorn. Després de dos mesos tancada, torna a casa. No sospita que els seus amics li han preparat una rebuda sorpresa. Durant la seva estada al psiquiàtric, el Javi – ex parella de la Beth i personatge absent en l’obra- ha decidit tallar la relació que mantenia amb la noia a causa dels seus alt i baixos i ha marxat a viure a Austràlia amb una nova parella. Aquesta informació la tenen tots els amics menys la mateixa afectada, la Beth, que va quedar inconscient després de prendre’s un pot de pastilles en un intent de suïcidi per cridar l’atenció. Abans que la Beth arribi a casa seva, i mentre ultimen els detalls del sopar, l’Àlex -que des de fa temps està enamorat de la noia- fa una confessió a la resta d’amics. Els explica que mentre la Beth ha estat ingressada ell s’ha fet passar pel Javi. Ha fet creure a la Beth que el Javi i ella segueixen junts. La mentida se li ha escapat de les mans i ara que la noia és a punt de tornar a casa, es veu obligat a involucrar la resta d’amics en les seves mentides. Els demana que participin d’aquest engany en el qual ell juga a ser qui no és.

Cartell axld

Share Button

Comments are closed.