Ràdio Taradell

Si no teniu reproductor flash cliqueu aquí

Havia de ser un ple de tràmit i va ser, en paraules del regidor d’ERC, Salvador Clot, “un dels plens més importants que s’han celebrat en els nostre poble”. Després que el fiscal general de l’Estat, José Manuel Mazahagi ordenat als fiscals de Catalunya que citin a declarar els 712 alcaldes que han firmat el decret de suport a l’1-O, aquest dijous al vespre i en el marc del ple del mes d’octubre, la sala de plens de l’Ajuntament de Taradell es va omplir de gom a gom per donar suport a Lluís Verdaguer. Com es va fer fa uns mesos amb Francesc Homs, que també era present a la sala, el poble taradellenc i també els grups municipals es van solidaritzar davant l’escrit del fiscal en el qual veu en la conducta dels alcaldes indicis dels delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons, després que la convocatòria del referèndum hagi quedat suspesa cautelarment pel Tribunal Constitucional. En el torn de precs i preguntes, Clot va explicar que “és un dels plens més importants, no per debatre o aprovar un tema concret del poble, sinó un ple de país. Va explicar que “hem donat compte en un Drecret d’Alcaldia firmat el 7 de setembre per l’alcalde i amb el suport dels regidors i grups municipals per col·laborar amb la voluntat que l’Ajuntament participi i organitzi el referèndum de l’1 d’octubre”. Va afegir que “des d’ERC donem suport al nostre alcalde” i va concloure dient que “estem obligats i convençuts que votarem i seguirem treballant perquè ho devem a molta gent, els que ja no hi són i pels que vindran”. Tot seguit, els tres grups municipals i Taradell pel Sí van firmar un document de suport.

Jacint Casadevall (SI) va començar amb un “mai caminaràs sol” dirigit a Lluís Verdaguer. Amb la metàfora del tema que canten els seguidors del Liverpool, el regidor de Solidaritat va dir a l’alcalde que “no tinguis cap dubte que sempre t’acompanyarem com ho vam fer amb Francesc Homs”. Va comentar que “a Europa, el que està passant no ho entenen, estem parlant de 712 alcaldes, el 76% dels alcaldes de Catalunya” i va afegir que “plantarem cara”. Va concloure adreçant unes paraules al coordinador de Can Costa, Joan Puig: “Amaga les claus perquè no ens treguin la llum com diuen que volen fer, però si ens la treuen votarem amb espelmes, i serà romàntic”.

Tot seguit va ser el torn de Jordi Baucells, representant de PDECat, que va mostrar a l’alcalde el suport de tots els membres del grup municipal “com ho hem fet sempre i a tots els nivells” i va agrair al poble “la feina que s’ha fet i que s’està fent a nivell d’entitats i de mobilització per aquesta causa”.

En el seu torn Verdaguer, que va agrair les mostres de suport, va dir que “estic molt tranquil” destacant que “em criden a declarar com a alcalde però no només el poble de Taradell, que és el que represento, sinó tres quartes parts més de Catalunya”. Verdaguer va aprofitar l’acte per demanar la participació en el referèndum i també va tenir paraules per la gent del no, “tot i que la meva posició i la nostra és molt clara, el que volem deixar clar és el dret a decidir”. Abans de cloure l’acte, i el ple, Jordi Freixas, representant de Taradell pel Sí, també es va voler adreçar a l’alcalde donant-li tot el suport i també va explicar que es farà campanya pel sí amb diverses activitats, com a acte central el 23 de setembre, i una recollida de signatures per adherir-se en aquest document aprovat durant el ple, entre d’altres, i sobretot va dir que “treballarem per donar empenta perquè l’1 d’octubre vagi molta gent a votar i treballar en una societat plenament democràcia”.

L’acte va acabar amb crits d'”independència”, es va cantar Els Segadors amb el públic dempeus i finalment hi van haver crits de “votarem”. A banda de la sala de plens molta gent es va quedar fora a la sala amb una cua que arribava pràcticament al carrer.

Escolta el ple:

Share Button

Comments are closed.