Ràdio Taradell

Si no teniu reproductor flash cliqueu aquí

  • nov. 4, 2017
  • admin
  • Comentaris tancats a L’Ajuntament de Taradell congela la majoria de taxes i només apuja la recollida de residus
  • Actualitat, Política/Societat, Portada
  • 36 Views

Les ordenances fiscals es van aprovar per unanimitat després de l’acord i les reunions prèvies amb els tres grups que formen l’Ajuntament de Taradell. Tal i com va explicar l’alcalde, Lluís Verdaguer, “hi ha hagut poques modificacions però com hem vingut fent en els darrers anys, hem anat endreçant”. L’única taxa que puja és la de recollida de residus, és a dir, les escombraries, que augmentarà un 1,5%. Verdaguer va explicar que “hi ha hagut canvis en el funcionament i també d’IVA, tant a la Mancomunitat com també en el Consell Comarcal. L’augment hauria de ser del 2,6% però hem cregut oportú pujar l’1,5% que equival a l’IPC, i que serà suficient per cobrir les despeses”. L’IBI es congela i només variarà en temes de béns rústics.

La taxa de l’aigua també es modificarà tot i que no tindrà repercussió en el rebut final. Verdaguer va explicar que “s’abaixarà el preu del consum de l’aigua però s’augmentarà la inversió”. Com en el cas de l’aigua també hi haurà petites modificacions “per endreçar” en els guals, amb diferències de pagaments pels garatges on hi hagi entre 0 i 5 vehicles, entre 6 i 15 i més de 15. També en cementiri i en els nínxols “s’han endreçat les taxes”, així com es potenciarà els tràmits electrònics fent-los gratuïts si es fan on-line.

Lluís Verdaguer abans de començar el ple va explicar que “era un ple difícil davant tot el que ha passat aquest dijous, hem parlat de no fer-lo però un del punts eren les ordenances i s’havien d’aprovar perquè sinó hi podrien haver conseqüències”.

Des d’ERC, el seu portaveu, Salvador Clot, va destacar “l’acord entre els tres grups després de diferents reunions” i va ressaltar el fet de “no augmentar la pressió fical de Taradell”. En el mateix sentit, el regidor de SI, Jacint Casadevall, va destacar “el pacte de govern i les facilitats a l’hora de pactar les ordenances”.

Escolta el ple:

Share Button

Comments are closed.