Ràdio Taradell

Si no teniu reproductor flash cliqueu aquí

Enguany, per celebrar el Dia Internacional de la Gent Gran es va fer una caminada guiada pel Montseny des de Viladrau i una jornada lúdico-cultural als Hostalets de Balenyà, que van comptar amb una bona participació de la gent gran dels diversos municipis que conformen la Mancomunitat.

La caminada es va realitzar el 7 de novembre i va tenir una participació de 13 persones, les quals van poder gaudir d’un dia assolellat a la natura tot fent salut. Una ruta circular va permetre als participants descobrir l’entorn del poble de Viladrau i el Parc Natural del Montseny. Va començar al pàrquing de La Solana dels Molins a Viladrau i va seguir pel camí de la Riera Major, el camí de La Sala, l’ermita de l’Erola (on es va fer un refrigeri), i tornada cap al a l’inici. El guiatge va anar a càrrec del Centre d’Educació Ambiental Santa Marta.

El divendres 10 de novembre Els Hostalets de Balenyà va acollir els actes de la jornada central de celebració del Dia Internacional de la Gent Gran. Aquesta jornada va comptar amb la participació d’una cinquantena de persones grans dels municipis de Balenyà, Malla, Muntanyola, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Tona i Viladrau. Uns autobusos van recollir als participants per les poblacions i un cop a Balenyà es va esmorzar i visitar el Santuari de la Mare de Déu de l’Ajuda. Josep Tió va guiar la visita per tal de mostrar aquest racó emblemàtic dels afores del municipi. En acabar, es va visitar el centre dels Hostalets de Balenyà, començant a l’Ajuntament amb la descoberta de la seva singularitat arquitectònica, passant per la plaça Espona, l’església i arribant fins al pavelló, on es va dinar.

El dinar de germanor va ser presidit per l’alcaldessa de Balenyà i presidenta de la Mancomunitat La Plana, Anna Magem, i per la regidora de gent gran del municipi, Rosa Sala. També es va comptar amb la presència de l’alcalde de Muntanyola, Ramon Llorà, i de l’equip tècnic de dinamització de gent gran. La sobretaula va ser amenitzada per en Josep Maria Puigdomènech, que va cantar cançons acompanyat de la seva guitarra.

A la tarda, els participants es van dirigir a l’Ateneu on van poder gaudir de l’obra teatral Euroficció, a càrrec de la Llar del Jubilat dels Els Hostalets de Balenyà. Una obra on l’humor, la ironia i la música van ser-hi presents, que va servir de comiat festiu.

Aquestes activitats commemoratives es porten a terme cada any en municipis diferents de l’entorn de la Mancomunitat, amb l’objectiu d’apropar a la gent gran indrets del territori de la mà de la seva mateixa gent.

Share Button

Comments are closed.