Ràdio Taradell

Si no teniu reproductor flash cliqueu aquí

  • juny 18, 2017
  • admin
  • Comentaris tancats a La diversitat cultural dels nostres pobles a través de les vídeoentrevistes del projecte ‘Perfils’
  • Actualitat, Política/Societat, Portada
  • 66 Views

107 alumnes de segon d’ESO de l’Institut de Taradell han participat al projecte Perfils, Apropament al fet migratori aquest curs, juntament amb 60 estudiants més de l’Escola Vedruna de Tona. També hi han participat 31 persones procedents de 20 països diferents i que actualment resideixen a la comarca d’Osona, majoritàriament a Taradell i Tona. Aquests països són Argentina, Colòmbia, Costa Rica, Equador, Escòcia, Estats Units d’Amèrica, França, Geòrgia, Holanda, Hondures, Marroc, Mèxic, Nigèria, Perú, República Dominicana, Romania, Tailàndia, Ucraïna, Uruguai i Veneçuela.

Es tracta d’un projecte educatiu centrat en la interculturalitat i el coneixement de la diversitat cultural impulsat per la Mancomunitat La Plana i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat. Es va iniciar el mes desembre i ha acabat el maig. Durant aquests mesos s’han desenvolupat diverses sessions, en formats diferents, tant dins com fora de les aules. Per una banda s’han dut a terme xerrades i dinàmiques a les aules a càrrec de l’entitat Irènia entorn les dades i causes socials, demogràfiques i econòmiques del fet migratori, com també sobre els estereotips i prejudicis que envolten la immigració i el nostre dia a dia.

Perfils 2017_entrevista_Taradell_

Els mateixos alumnes són el que han portat a terme la part més pràctica del projecte fent un apropament personal a diverses experiències migratòries a través de converses-entrevistes. Aquestes entrevistes han estat enregistrades i editades per una professional per més tard poder-les visualitzar i compartir amb la resta de companys i companyes a les aules. El resultat final ha estat recollit en un DVD el qual compta amb totes les entrevistes realitzades i està disponible a les biblioteques de Taradell i Tona. Així mateix, també es poden veure les converses enregistrades a través del canal de YouTube de la Mancomunitat La Plana. Tal i com es va fer l’any passat, totes les entrevistes s’han pogut visualitzar a les biblioteques de Taradell i Tona del 19 al 27 de maig en motiu del Dia Mundial de la Diversitat Cultural (21 de maig).

Un any més, totes les persones implicades en la coordinació i execució del projecte es mostren molt satisfetes per l’experiència que ha suposat tot el procés de creació de les vídeo entrevistes i fan un reconeixement especial a les persones que han compartit part de les seves vides, a tots i totes les alumnes pel seu esforç i a l’entusiasme del professorat implicat.

Perfils 2017_sessió Botsho_Taradell

Share Button

Comments are closed.