FOTOS. Clam a favor d’una Catalunya independent « Ràdio Taradell
Ràdio Taradell

Si no teniu reproductor flash cliqueu aquí

La sala gran de Can Costa es va omplir aquest dissabte al vespre per l’acte unitari de la Diada, organitzat per l’ANC, el PDECat, ERC i SI, amb la col·laboració de l’Ajuntament, la JNC, les JERC, la CUP i Òmnium. Com l’any passat, la pluja va impedir que es pogués fer a la Plaça, tal com estava previst.

El president Lluís Companys, interpretat per l’actor Carles Martínez, en va ser el protagonista. En un monòleg de 40 minuts, va explicar els fets del 6 d’octubre del 1934, quan el govern català es va revelar contra el règim republicà espanyol i Companys va proclamar l’Estat Català de la República Federal Espanyola. En una interpretació excel·lent, Martínez va deixar el públic bocabadat.

El professor Sebastià Bardolet va ser l’encarregat de cantar el cant històric d’Els segadors, mentre que la Coral Arpa va tancar l’acte amb Els segadors més popular. La pubilla, Teresa Linlin Izquierdo, va llegir el manifest de l’acte unitari fent una crida a favor d’una Catalunya independent i a participar a la manifestació de la Diada. Els crits d'”independència” i “visca Catalunya lliure” es van repetir diverses vegades.

Share Button

Comments are closed.