Ràdio Taradell

Si no teniu reproductor flash cliqueu aquí

Aquest mes de novembre va finalitzar el curs adreçat a aquelles persones que cuiden gent gran en situació de dependència, majoritàriament familiars. Aquesta activitat, anomenada Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM), es basa en un clar objectiu: facilitar espais de trobada entre persones cuidadores que es troben en situació similar, perquè puguin compartir les seves necessitats i preocupacions i també les seves vivències i els seus coneixements. Al mateix temps, pretén reduir l’impacte negatiu de la cura que poden experimentar els cuidadors i cuidadores no professionals, a vegades, tot millorant la qualitat de vida de les persones en situació de dependència.

La formació ha estat dirigida per una psicòloga especialitzada, que ha desenvolupat les diferents temàtiques a treballar al llarg de 10 sessions d’una hora i mitja, i en la que la participació ha estat de dotze persones. Els participants han apuntat que l’experiència ha estat satisfactòria i enriquidora pel fet d’haver compartir espais de coneixement i intercanvi d’experiències vitals com és el fet de cuidar un familiar en situació de dependència.

Aquesta activitat ha estat promoguda per la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Taradell i la Mancomunitat La Plana amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de Creu Roja.

Share Button

Comments are closed.