Ràdio Taradell

Si no teniu reproductor flash cliqueu aquí

  • des. 17, 2017
  • admin
  • Comentaris tancats a Els Tonis de Taradell presenten el primer llibre de la col·lecció ‘Les aventures d’en Marc i la Laia’
  • Actualitat, Cultura, Portada
  • 35 Views

Divendres a la tarda, a la sala infantil de la Biblioteca de Taradell, es va presentar el primer llibre infantil de la col·lecció de contes editats pels Tonis de Taradell, Les aventures d’en Marc i la Laia. Es tracta d’Un dia a pagès, en el qual els seus protagonistes, en Marc i la Laia, passen un dia a Penedes. En aquesta casa de pagès hi viuen la iaia Angeleta i l’avi Ton. Amb ells donen menjar als animals, fan pa, van a l’hort a collir diferents verdures, preparen el dinar i fan alguna entremaliadura. El conte acaba amb un missatge: “Els animals i el camp ens esperen cada dia”, fent referència que a la feina de pagès s’hi ha de ser constant i ser-hi cada dia de la setmana durant els 365 dies de l’any.

A la presentació, Josep Preseguer, president dels Tonis, va explicar que “cada any es farà un conte relacionat amb la temàtica de la festa” i també que “s’aniran potenciant diferents cases de pagès”. L’objectiu dels Tonis de Taradell, amb aquest conte i la col·lecció, és “obrir la festa al públic més petit”. Guillem Gonzalo, que n’ha estat l’il·lustrador, explicava com a partir del guió i dels personatges va crear la història per “anar desenvolupant el conte”. Els noms de Marc i Laia van sortir d’una votació popular que es va fer des de l’entitat taradelleca. Els llibres es podran comprar aquest diumenge a la fira de Santa Llúcia i a partir de dilluns a la llibreria l’Estudi i a la Biblioteca de Taradell.

Share Button

Comments are closed.