Ràdio Taradell

Si no teniu reproductor flash cliqueu aquí

El programa de Ràdio Taradell  Instinews, produït per alumnes de l’INS Taradell, ha estat distingit amb una menció de qualitat en la categoria d’innovació dels Premis Ràdio Associació de Catalunya 2015. El veredicte del jurat s’ha anunciat aquest dimarts al migdia en una roda de premsa al Col·legi de Periodistes a Barcelona. Del programa, han destacat que “fomenta la millora de l’expressió oral dels escolars i aposta pel coneixement de les llengües amb l’elaboració d’un magazín totalment en anglès”.

Instinews febrerEs tracta de la tercera menció de qualitat que Ràdio Taradell rep en aquests premis, que sumen quinze edicions. En va aconseguir una el 2006 en aquesta mateixa categoria per la retransmissió del Ral·li de Viladrau i una altra el 2009, en la categoria de millor programa de ràdio local, pel programa de contes Hi havia una vegada.

En la mateixa categoria que Instinews, també s’ha endut una menció de qualitat Univers Moto GP, de Catalunya Ràdio, “per traslladar als oients l’emoció de la Moto GP d’una manera dinàmica, amb intensitat, passió i rigor, presentant tots els aspectes informatius del gran espectacle del motociclisme”, i el premi s’ha atorgat a El Mural, d’Escola Valenciana, “que combina l’emissió en ràdios locals i internet, tot convertint el buit deixat per la desaparició de la ràdio pública valenciana en una oportunitat innovadora de presentar la realitat social i cultural del País Valencià”, segons el veredicte del jurat.

Instinews és un magazín trimestral realitzat pels alumnes de segon d’ESO de l’Institut que inclou diferents formats com entrevistes a exalumnes, a professors, reportatges dels pobles on viuen els alumnes, enquestes, un informatiu amb les notícies més destacades del centre educatiu o, fins i tot, seccions de música, llibres o cinema, entre d’altres seccions.

150428_RAC

Jordi Margarit i Margarida Moles anunciant els premis. Foto: Twitter Marta Royo

Ràdio Associació de Catalunya ha coronat també El món a RAC1, de Jordi Basté, com a millor programa de ràdio; El pis d’estudiants, de 7deràdio, de Barcelona, com a millor programa de ràdio local, i Jaume Nolla, que ha consolidat el personatge de Marcel·lí Virgili, com a millor professional. Els premis també han distingit amb una menció d’honor els periodistes Jordi Beltran (RAC1), Santi Carreras (Catalunya Ràdio) i Gemma Nierga (SER), i el guardó 1924, en l’àmbit audiovisual, s’ha atorgat a Josep Capella, delegat de TV3 a Madrid.

Els 15ns Premis Ràdio Associació de Catalunya es lliuraran aquest dijous al vespre en un acte a l’Auditori ONCE de Barcelona.

Share Button

Comments are closed.