Ràdio Taradell

Si no teniu reproductor flash cliqueu aquí

L’exconseller i exdiputat al Congrés Francesc Homs, inhabilitat pel 9-N, és el primer premiat pels Premis Asterisc, que es van lliurar divendres coincidint amb el primer aniversari del PDECat. Un reconeixement que va tenir regust de comiat polític. De fet, segons informa Osona.com, el mateix Homs va dir que “difícilment tornarà a la política” i que, per tant, “hauré de trobar una manera d’atendre la meva passió que és Catalunya”, en l’exercici de l’advocacia.

Els premis es van lliurar divendres al vespre a Vic, amb la presència de Carles Puigdemont, després d’una setmana en què el taradellenc havia estat crític amb la destitució de Jordi Baiget. Igualment, Homs va donar les gràcies al president: “La confiança que et tenim és molt gran; ens saps representar extraordinàriament bé”. El polític també va tenir paraules d’agraïment per a la seva dona, Marta Solagran, i les seves filles.

Puigdemont també va donar les gràcies a Francesc Homs “per molts motius: de recents i de fa molts anys”. En aquest sentit va lloar la tasca del taradellenc en tot el procés: “Ara ens toca la part fàcil que és culminar”. En aquest sentit, va remarcar que “el sacrifici” dels quatre inhabilitat pel 9-N “ha de ser compensat amb resposta ciutadana” al referèndum de l’1 d’octubre.

Els premis, impulsats pel PDECat d’Osona, volen posar en relleu i reconèixer la feina dels col·lectius locals. En aquest sentit, i de Taradell, es va reconèixer a la tasca realitzada per Jaume Molist i Datzira, militant a CDC des de l’any 1981 i actualment associat a PDeCAT. Durant la seva  etapa a CDC va ser delegat del partit a Taradell durant tres anys. És soci d’Òmnium Cultural des del 1972 i de la plataforma per la llengua Catalana des del 2014. El president de PDeCAT a Taradell, Xavier Solagran, va destacar-ne també les seves dues grans passions: Catalunya i el Barça” i va dir que “és una persona que ha estat molt compromesa tant amb el partit com amb Taradell”.

També s’ha distingit l’alpinista Ferran Latorre i els Sagals d’Osona pels seus 20 anys.

Premis Asterisc-Jaume Molist Xavier Solagran Premis Asterisc-Jaume Molist

Share Button

Comments are closed.