Ràdio Taradell

Si no teniu reproductor flash cliqueu aquí

Aquest dissabte, 25 de novembre, és el Dia Internacional contra la Violència vers les Dones. A Taradell, des del passat dijous s’han portat a terme diversos actes que s’allargaran fins diumenge mentre que també es pot veure una exposició que es pot visitar al vestíbul del Centre Cultural Costa i Font de Taradell.

Des de Som Dones, el Grup Teranyina un any més van voler donar testimoni de les dones i nenes que han estat assassinades fins ara a l’Estat espanyol. En total en són 57 i d’aquestes, 8 a Catalunya. Enguany, i com a homenatge a aquestes dones assassinades van fer una plantada de cors de ganxet al jardí de la plaça de l’Església amb el nom, l’edat i el dia que van ser assassinades perquè “les volem tenir presents”. La pubilla de Taradell, Teresa Linlin Izquierdo, va llegir el manifest. Tot seguit, a la sala Lluïsos de la Biblioteca i del Centre Cultural Costa i Font es va fer la xerrada-taller M‘estimes? Deixa’m ser lliure a càrrec de Rosa Padrosa i Elena Crespi.

Per altra banda dijous al vespre, a la Biblioteca, es va fer un reconeixement a Gerard Preseguer Crusats, guanyador del V Concurs d’espots amb Dona/Dóna, i tot seguit Joan Casas i Esther Solans van posar en escena el monòleg Camaleó.

Finalment aquest diumenge, a la sala del mig del Centre Cultural Costa i Font, es va fer el Cinefòrum amb el film Agua, que tracta de la humiliació de les viudes a l’Índia, amb l’aigua com a metàfora de vida, però també de mort i que va comptar amb Mercè Voltas com a moderadora.

Per altra banda, fins al 10 de desembre es pot visitar l’exposició Dones grans, grans dones, cedida per l’Insitut Català de les Dones, que trenca clixés sobre el que significa envellir per a les dones, en desmunta els tòpics i reivindica que les veus femenines de totes les edats siguin escoltades i reconegudes. Es va inaugurar aquest divendres en un acte en el qual també es va llegir el manifest.

 

Share Button

Comments are closed.