Ràdio Taradell

Si no teniu reproductor flash cliqueu aquí

Són 2/4 de 9. A Can Costa, col·legi electoral a Taradell, membres de la brigada municipal i alguna altra persona treuen els llaços grocs de la tanca de davant del centre cultural. Els Mossos tenien una denúncia i al ser una finca privada des del consistori no podien actuar. S’ha cridat el propietari i s’ha procedit a treure els llaços grocs, també els dels arbres. A dins a Can Costa l’ambient és molt diferent. Molta gent ja s’espera fent cua per ser els primers a votar. Encara falten uns minuts per obrir però es respira un ambient diferent. També hi ha molts apoderats de tots els partits. Somriures i emoció entre els primers votants. També veig una alegria entre els membres de la mesa, una tasca a vegades non grata però que per aquesta ocasió val la pena. Al migdia i després d’un matí sense parar, el tant per cent de votants va a bon ritme.

Durant tota la tarda, l’anada i vinguda de gent és constant i a la cara veus aquella alegria que et recorda a l’1-O. Cap a 1/4 de 7 de la tarda em diuen que hi ha quatre aporedades de C’s. Què hi fan a Taradell? Tenen tot el dret, evidentment, però permeteu-me una expressió: ‘No calia’. Amb la seva presència criden l’atenció. Això no afecta ni per positiu ni amb negatiu en què la participació segueixi pujant. A les 8 del vespre tanca el col·legi i ho fa amb la participació més alta. Ens sentim orgullosos un cop més del nostre poble, el poble que aquell 13-D va demostrar ser el més independentista de la comarca.

El recompte transcorre amb normalitat però passades les 9 del vespre encara falta una mesa. El recompte surt bé però les apoderades de C’s fan repetir el recompte. Repeteixo l’expressió: ‘No calia’. És potser l’anècdota de la jornada. Desenes de persones esperant uns resultats perquè unes senyores han fet repetir un recompte que ja havia quadrat. No passa res, es repeteix i torna a sortir exacte. Doncs això, que ‘no calia’. I amb aquesta darrera mesa es donen a conèixer els resultats definitius.

Des de Ràdio Taradell fem un programa especial comentant el que ha donat de si la jornada electoral i també aquests resultats. I així acaba una altra jornada electoral diferent com ho va ser l’-1O i comença un nou camí, com el que vam començar aquell dia. Segueix havent-hi molta feina per fer.

Traient llaços grocs

Share Button

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *