Ràdio Taradell

Si no teniu reproductor flash cliqueu aquí

Aquest divendres començarà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell una nova edició del cicle de projeccions de viatges Taradellencs pel món. Es tracta d’una activitat que va començar l’any 2003 amb l’objectiu de difondre el fons de senderisme, excursionisme i viatges de la Biblioteca de Taradell i alhora donar l’oportunitat als viatgers taradellencs d’explicar i compartir la seva experiència viatgera. Totes les projeccions començaran a les 8 del vespre.El cicle d’enguany, que arriba a la quinzena edició, es portarà a terme el 6, el 20 i el 27 d’octubre.

A la primera sessió, el 6 d’octubre i que anirà a càrrec de Mercè Riera i Vanessa Masó, anirà sobre Marroc: la frontera sud: “Els estereotips sobre una cultura es dissipen quan pots conviure amb ella des de dins. Aquesta és la conclusió que vam arribar després de viure dos mesos al Marroc, en una petita ciutat anomenada Nador i treballant en diversos centres educatius de diferents caires amb infants, joves i adults”, expliquen les seves autores.

Un clàssic d’aquest cicle és Gerard Roma que farà la seva projecció el 20 d’octubre. Enguany ens parlarà del seu darrer viatge i amb el nom de Madagascar no són dibuixos animats en endinserà en “una barreja de cultura asiàtica i africana i amb una gran diversitat de flora i fauna úniques i amenaçades de mort per una població que majoritàriament sobreviu dia rere dia i que està sagnant la natura de l’illa perquè no li queda més remei”.

Finalment, Xavier Codinachs i Laura Ledesma ens portaran Moçambic: L’Àfrica desconeguda a duo el divendres 27 d’octubre. En aquesta projecció descobrirem “Moçambic a través dels ulls d’un viatge recorrent la part del sud del país. Ens submergirem a les aigües cristal·lines per meravellar-nos de la seva fauna marina i entrarem a Sud Àfrica per endinsar-nos al Kruger Park on farem un safarí”.

Paral·lelament, al vestíbul de la Biblioteca, es podrà veure l’exposició Moments d’Àfrica: Marroc-Moçambic-Madagascar amb una mostra de fotografies dels autors que participen al cicle Taradellencs pel món 2017.

Share Button

Comments are closed.