Ràdio Taradell

Si no teniu reproductor flash cliqueu aquí

Un diumenge més hem omplert El dipòsit! El tretzè de la temporada amb el que ha passat, passa i passarà a Taradell.

Per començar, hem conversat amb el mossèn i historiador, Antoni Pladevall i Font. L’il·lustre taradellenc celebra aquest dimarts dia 11 el seu 80è aniversari i per aquest motiu la biblioteca que porta el seu nom li retrà un homenatge el divendres a partir de les 8 del vespre amb convidats, sorpreses i l’acompanyament musical de Gloria Terricabras.

Tot i els 80 anys, Pladevall ens ha explicat com cada setmana dorm  “en tres llits, a Taradell, a Barcelona i a Sant Quirze de Safaja” al Moianès on hi fa de rector. Hem parlat extensament de la història de Taradell i d’Osona i ens ha destacat que no és bruixòleg encara que ha arribat a identificar una cinquantena de bruixes condemnades a mort. També hem conegut el passat de la fàbrica de Can Costa i Font i del dipòsit d’aigua que dóna nom al nostre programa. Ha descobert que l’arquitecte de la fàbrica va ser un barceloní de cognom Salvans i que no s’han trobat els plànols de la nau d’estil arquitectònic alemany.

Fent referència als temps actuals, Pladevall comenta que “estem vivint història amb uns fets que no s’havien viscut mai”. Pel que fa al procés sobiranista, l’historiador comenta com no serà fàcil perquè “són molt forts i molt malignes des del centre” d’Espanya i “no volen perdre la gallina dels ous d’or”. Per finalitzar, li hem demanat els seus lloc predilectes de Taradell. Pladevall recorda amb nostalgia el Castell de Can Boix (Castell de Taradell) i el Casal de Mont-rodon.

Podeu recuperar tota la conversa al podcast del programa.

En la secció de A la biblioteca, la directora de la biblioteca Antoni Pladevall i Font, Eva Leucó, ens ha encetat el projecte de l’Abril poètic‘. Podeu trobar tota la informació per participar-hi la bloc de la biblio. A més, hem començat la travessa dels Oscar que cada any s’organitza des de la biblioteca. Podeu participar-hi fins el dissabte 1 de març.

L’Agenda d’aquesta setmana l’hem obert amb la 13a Mostra de Teatre de Taradell. Aquest diumenge es va poder veure a l’escenari de Can Costa iFont, ‘El mètode Grönholm’ de la mà d’Ara Teatre? de Santa Eugènia de Berga. El seu director, Josep Roma ens ha explicat tots els detalls de l’exitosa obra del dramaturg català, Jordi Galceran.

Podeu escoltar el podcast del programa a radiotaradell.net i a Soundcloud. Recordeu que El dipòsit es reemet dilluns a partir de les 7 de la tarda a Ràdio Taradell 106.7fm, radiotaradell.net i a través de l’aplicació per dispositius mòbils disponible per a Android i iOS.

Un cop més us recordem el repte d’El dipòsit per donar a conèixer Taradell. Us proposem fer fotos dels vostres indrets privilegiats del poble i penjar-les a Instagram amb l’etiqueta #eldipositRT.  Participa-hi!

Share Button

Comments are closed.